Dende esti piqueñu requeixu del País Llïonés, queremos compartire cun tol que pete, las nuesas hestorias, cuentos, puesías y demás cousinas, na nuesa llingua. ¡Que vos preste!
domingo, 23 de agosto de 2009
Parra
(Vitis vinifera). La parra ou vid ye una planta trepadora de la familia de las Vitaceae. El sou frutu, la uva, ye ricu n´augua, zucre, vitamina C y taninos ente outros. Cun él fácese´l vinu (mostu fermentáu) y tolos sous derivaos: alcol, vinagre, ecétera. Las fueyas de parra sirven pa combatire la descomposición, tonificare la circulación, curare las almorranas y en polvu pa curtiare las hemorraxas nasales, y el zumu d´uva pa baixare la calentura y escontra los vómitos y los ataques d´acetona. La vendimia entama a finales de setiembre ou principios d´outubre.
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario